24 Aralık 2007

Mutu Romanya'da yılın futbolcusu


AC Fiorentina ve Romanya Milli takım yıldızı Adrian Mutu , Ülkesinde düzenlenen yılın futbolcusu ödülünü 2003 ve 2005 yılından sonra tekrar kazandı .

Bu ödülde oylama ; kulüp başkanları , oyuncular ve teknik direktörler tarafından Romanya'da yapılıyor

Mutu hakkında bir kaç kelam edersem eğer ; Chelsea'ye astronomik bir bedel ile transfer olmuştu , o dönem takımın göz kamaştıran ismiydi , Abramovic'in ilk transfer bombardımanında yerini aldı partneri Crespo ile pek varlık göstermedi ve bir kokain alemi sonrası kapının önüne koydu Chelsea onu . Sonra Capello'nun isteği üzerine Juventus'a geldi ; ama Juventus kümeye düşürülünce, Bojinov kiralık olarak Juve'ye gelirken , o , tapusunla AC Fiorentina'da oynamak üzere Floransa kentine geldi ve zümrüt-ü anka kuşu gibi küllerinden doğdu.

Önce , geçen sezon ( Şike iddiası nedeniyle puan tırpan yemeden önce ) Luca Toni'yi 31 gol ile rekor kırdırarak gol kralı yapmasında büyük pay sahibi oldu , tabi böyle hucum gücüyle Fiorentina , Fatih Terim'den sonra en iyi dönemini yaşadı ve ligi 4. sırada bitirdi sonrasında , Luca Toni Dünya Kupasındaki performansını 31 golün üzerine ekledi ve 12 Milyon avro'ya FC Bayern'e gidince Mutu durmadı , bu senede şimdiye kadar Seri A'da 9 gol attı ve attığı 6 gol ile Romanya Milli takımını Euro 2008'e taşıdı

Mutu ; Yaşıyor , gollerini atıyor

Hiç yorum yok: