17 Eylül 2009

197 Gün Sonra Teslim Oldu

3 Mart 2009 günü başı gövdesinden ayrılmış olarak bir çöp konteynırında hayatı son bulunmuş olan Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan (!) Cem Garipoğlu , nihayet dün gece saat 00:45'te Bahçelievler'deki polis karakolu teslim oldu .

197 gün boyunca emniyet birimleri Cem Garipoğlu'nu aradı , sözler verildi ve adaletten bahsedildi durdu . Dün gece internet ve bugün haberlerde ise katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun hiç yurtdışına kaçmadığı , Bahçelievlerde saklandığı ortaya çıktı . Oysa İstanbul Valisi ve eski emniyet müdürü televizyonlarda popilizmin dibine vurarak "Cem yurtdışına ailesi vasıtasıyla kaçtı" diye feryat edenlerin , Ülkenin vergilerinin büyük bir kısmı emniyet için ayrılırken 197 gün boyunca burnunun dibindeki çocuğu bulamayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valili'ğinin dün akşam "teslim olma" olayından sonra , sanki bu vahşi olayın üzerinden 3 gün sonra "yakalanmış" gibi olayı lanse ettiler . Ayıp . Hem bu ülkeye ayıp , hem de gençliğinin baharında hayatına son verilmiş olan Münevver'e yazık .

Bakalım şimdi ne olacak ?

Bu arada 197 günlük süreçte görevi İstanbulda asayişi sağlamak olan Celalettin Cerrah'ın acılı aileye " Kızınıza sahip çıksaydınız" demesidir .

Hiç yorum yok: